Vi använder egna eller tredje personers cookies för att förbättra vår service, genom att analysera dina vanor när du surfar på nätet. Om du fortsätter att surfa utan att ändra konfigurationen, anser vi att du accepterar bruket av cookies på vår webb. Du kan informera dig bättre, eller ta reda på hur du ska göra för att ändra konfigurationen, på vår sida "Juridisk information".

ACCEPTERA
Kanarieöarna - Livslatitud

Speciella egenskaper och
fördelar med det kanariska klimatet
enligt specialister.

 • Minerva Piquero Programledare och "väderflicka"

  "Om jag skulle definiera hur somrarna och vintrarna är på den kanariska arkipelagen, skulle jag säga att många zoner på det spanska fastlandet skulle vilja ha somrar som är som den kanariska vintern."

  Se intervju
 • Mario Picazo Meteorolog och "väderman"

  "Vintrarna på Kanarieöarna har inget gemensamt med vintrarna i resten av Europa eller på den Iberiska Halvön, för medan många zoner i Europa har minusgrader, njuter människorna på Kanarieöarna av solen, med temperaturer på cirka 25ºC och en avundsvärd omgivning."

  Se intervju
 • Carlos Cabrera Meteorolog och "väderman"

  "La previsión más común, pues por experiencia, después de tantos años dando el tiempo a nivel nacional es la que a todos los que no estén aquí les gustaría tener: buen tiempo y temperaturas suaves."

  Se intervju
 • Nicolás González Lemus Historiker specialiserad på hälsoturismen

  "Jag trot att den kanariska arkipelagen är väl förtjänt av ett besök av två vikgtiga anledningar: den ena för klimatet och den andra för friden och lugnet man upplever och känner."

  Se intervju
 • Antonio Ramos Gordillo Doktor i idrottsmedicin och hälsa

  "Om jag skulle definiera Kanarieöarnas klimat med ett enda ord, hade jag använt ordet ljus men jag skulle också vilja lägga till något, och det är att ljuset är det som verkligen ger oss denna enorma glädje. "

  Se intervju
 • Bernardo Hernández Ruiz Miljöpsykolog

  "Vi kan bekräfta att klimatet betyder mycket för människornas känslor. Ett lämpligt antal soltimmar har en positiv effekt för humöret."

  Se intervju
 • Míchel Jorge Millares Journalist specialiserad på turismen

  "Det är en trädgård med solljus på grund av skönheten och det kontrastrika landskapet med en permanent sol hela året. Jag anser att det finns zoner här som anses som platserna med störst antal soltimmar per år i hela världen. "

  Se intervju
 • Eduardo Navarro García Lärare i medicinsk hydrologi och klimatologi

  "Det är en stärkande terapi att bada i det kanariska havet tack vare de terapeutiska effekterna från vattnet och spamiljön vid strandkanten som är så positivt för hälsan. Utan tvivel har Kanarieöarna världens bästa klimat."

  Se intervju
 • Francisco Sánchez Stiftare och tidigare chef för Astrofysikinstitutet på Kanarieöarna (IAC)

  "Kanarieöarna är en av de mycket få platserna i världen med extraordinära astronomiska villkor. De bästa existerande solfotona i världen har gjorts från våra observatorier och dessutom är det här möjligt att under dagen se stjärnor med hjälp av infrarödstrålning."

  Se intervju
 • Anne Igartiburu TV-Programledare

  "Om jag skulle ta med mig något från den kanariska arkipelagen, skulle jag ta med mig folket, ett folk man tycker mycket om och om jag kunde ta med mig lite till, skulle jag ta med mig den vulkaniska kraften."

  Se intervju
 • Cayetana Skådespelerska och TV-Programledare

  "När jag kommer hem från Kanarieöarna är jag på bättre humör. Bara doften av havet gör att min energinivå stiger och humöret blir bättre eftersom jag behöver sol, ljus och hav för att leva."

  Se intervju
 • Joan Roca Chef en "El Celler de Can Roca"

  "Tindra på nytt betyder att fylla på aktivitetslust, inspiration, luft, känna att vi kan tänka och skapa, så för oss är det oumbärligt."

  Se intervju
 • Sandra Schneiders Journalist, TV-Programledare och väderlekskvinna

  "Om jag skulle beskriva Kanarieöarna med bara ett ord, kommer jag att tänka på tusentals, men jag tror att ordet "avkoppling" är den bästa beskrivningen."

  Se intervju
 • Michael Fish Meteorolog

  "Jag tror att det jag tycker bäst om på Kanarieöarna är att det inte existerar några ytterligheter, du kan lita på att vädret blir lugnt, stadigt, soligt och lagom varmt."

  Se intervju
 • Raquel Sánchez TV-Programledare

  "Jag skulle vilja flyga till Kanarieöarna varje dag så snart som jag kommit upp ur sängen på morgonen! Tänka på hav, sol, äta god mat och långa promenader på stranden; detta drömmer jag om dagligen."

  Se intervju

1/1

Rapporter och studier

La Laguna Universitets
Rapport (på spanska) PDF

Studie i "Consumer Travel
Publication", av Universitetet
i Syracusa (på engelska) PDF

Studie i "Anuario de estudios
atlánticos" (Årsskrift med Atlantenstudier) (på spanska) PDF


Kanarieöarna - Livslatitud Du måste
komma
hit