• TENERIFE
  • GRAN CANARIA
  • LANZAROTE
  • FUERTEVENTURA
  • LA PALMA
  • LA GOMERA
  • EL HIERRO
Islas Canarias - Latitud de vida
Islas Canarias - Latitud de vida

HISTORISKT REVITALISERANDE

Sedan de antika grekernas tid är Kanarieörana kända för sina gynnsamma egenskaper för hälsan och klimatets helande effekter.

Från sjuttonhundratalet och framöver var det expeditioner som leddes av dåtida kända forskningsresanden och naturforskare som William Dampier, Nicolás Baudin,James Cook och Alexander von Humboldt, som mellanlandade på öarna och bidrog till att propagera för det kanariska klimatets välgörande effekter på lungsjukdomar och andra patologier. På artonhundratalet skrev William Anderson, läkare och naturforskare ombord på fregatten "Resolution", på James Cooks tredje resa om Öarna: "luften och klimatet har märkbart goda effekter för hälsan och speciellt för att lindra sjukdomar som tuberkulos" och han rådde andra läkare till att rekommendera patienterna att resa till Kanarieöarna.

Längre fram, betonade även läkaren John White de unika fördelarna med det kanariska klimatet: "Jag känner inte till något bättre klimat för konvalescens av sjuka".

De första pionjärerna som uttalade sig om det utmärkta kanariska klimatet efterföljdes av läkare från hela Europa som när resorna blev alltmer populära började rekommendera Kanarieöarna för terapier som bad i havet och ta nytta av fördelarna med friluftsliv med havsbrisens välgörande effekt. På slutet av nittonhundratalet var det tusentals turister som följde rekommendationerna och besökte Öarna för att bota eller lindra reumatism, hudproblem samt, framför allt luftvägssjukdomar. Kanarieöarna blev destinationen för revitaliserande behandlingar, dit folk reste för att förnya sig fysiskt och psykiskt med alla typer av behandlingar som utnyttjade de terapeutiska egenskaperna i naturens element.

Tack var en ökande efterfråga, byggdes de första hälsohotellen på Öarna. Det rörde sig om hotell av hög kvalitet som grundlade den senare turistnäringen och som föregick som exempel för några av de bästa turistmålen och hotellen i Europa som för närvarande existerar på den kanariska ögruppen. Det första var Sanatorium del Valle de la Orotava, som öppnades den 12 september 1886. Kort tid efter följde hotell Taoro, i Puerto de la Cruz och hotell Santa Catalina i Las Palmas de Gran Canaria.

För närvarande kommer resenärer från hela världen och besöker Kanarieöarna för revitalisering. De behagliga temperaturerna, det stora antalet ljustimmar, den rena havsluften, vattnet och alla naturens resurser gör ögruppen till ett paradis för välbefinnandet.

El mejor clima del mundo

HAVET

DYK NED
El mejor clima del mundo
SKÅDA UNIVERSUM

REN HIMMEL

SKÅDA DEN
El mejor clima del mundo
UTTALANDEN

EXPERTERNAS

SE INTERVJU

LAS IMÁGENES DEL ASTROFOTÓGRAFO DANIEL LÓPEZ

elcielodecanarias.com

Visita su página oficial: