Vi använder egna eller tredje personers cookies för att förbättra vår service, genom att analysera dina vanor när du surfar på nätet. Om du fortsätter att surfa utan att ändra konfigurationen, anser vi att du accepterar bruket av cookies på vår webb. Du kan informera dig bättre, eller ta reda på hur du ska göra för att ändra konfigurationen, på vår sida "Juridisk information".

ACCEPTERA
Kanarieöarna - Livslatitud

Rena vatten och
uppfriskande bad året om

Rena vatten och<br /> uppfriskande bad året om

Kanarieöarna ligger i Atlanten vars vatten är speciellt rikt på natrium. Här finner du de bästa termalvattnen i världen och eftersom Öarna är av vulkanisk natur är vattnet rikt på välgörande mineraler.

Detta är anledningen till att den kanariska arkipelagen är den idealiska platsen för thalassoterapibehandlingar, i vilka man använder havsvatten och andra havsprodukter som alger och leror i kombination med frisk luft och solbad och därigenom får man en bättre hälsa. Thalassoterapin bidrar till att rena kroppen från toxiner, förbättrar gastriska funktioner och tarmfunktioner, stimulerar cirkulationen och minskar hjärtrytmen.

Dessutom, är kvalitén på havet runt Kanarieöarna utmärkt och stränderna anses vara riktiga utomhusspas. Av den anledningen har de fått många blå flaggor, den europeiska ekologiska etiketten som garanterar att vattnet är rent och uppfyller miljövillkoren, förutom andra krav.

Vill du veta
något mera om
fördelarna?

  • Havsvattnet innehåller de 89 element som finns i vår organism och frigör antivirus- och antibakterieämnen samt hormoner.

  • Thalassobehandlingarna ger värdefulla mineraler som jod, kalcium, fosfor, kalium, magnesium, koppar, zink, fluor, kisel… förutom vitaminer, aminosyror och andra ämnen som tillvaratar hälsan och försenar åldringsprocesserna.

  • Bad i havet bidrar till att eliminera vätska och motverkar sömnproblem samt är mycket välgörande för hudproblem som hudinflammation, akne, psoriasis, sår…

Havsluften

Vid kusten är havsbrisen fulllastad med negativa joner som avgiftar och gör att du slappnar av. Luften har en massa mineralsalter som är bra för andningsvägarna och huden.


Expertens
uttalande
"Det är en stärkande terapi att bada i det kanariska havet tack vare de terapeutiska effekterna från vattnet och spamiljön vid strandkanten som är så positivt för hälsan. Utan tvivel har Kanarieöarna världens bästa klimat."

Eduardo Navarro García Lärare i medicinsk hydrologi och klimatologi