Vi använder egna eller tredje personers cookies för att förbättra vår service, genom att analysera dina vanor när du surfar på nätet. Om du fortsätter att surfa utan att ändra konfigurationen, anser vi att du accepterar bruket av cookies på vår webb. Du kan informera dig bättre, eller ta reda på hur du ska göra för att ändra konfigurationen, på vår sida "Juridisk information".

ACCEPTERA
Kanarieöarna - Livslatitud

En privilegierad plats
för att observera universum

En privilegierad plats<br /> för att observera universum

Brisen från Passadvindarna och den termiska inversion som dessa vindar förorsakar, förhindrar att moln bildas. Därför, är himmelen på Kanarieöarna den renaste och klaraste i Europa. Dessutom, skyddas den av Lagen för Skydd av den Astronomiska Kvalitén på Observatorierna i det Kanariska Astrofysiska Institutet som kontrollerar ljus-, radio-elektrisk och atmosfärisk förorening och reglerar flygrutterna för att ingenting ska hindra observationen av stjärnorna.

Av dessa anledningar anses den kanariska arkipelagen som en av de bästa platserna i världen för att observera rymden och den har de bästa Astrofysiska observatorierna på det norra halvklotet.

Expertens
uttalande
"Kanarieöarna är en av de mycket få platserna i världen med extraordinära astronomiska villkor. De bästa existerande solfotona i världen har gjorts från våra observatorier och dessutom är det här möjligt att under dagen se stjärnor med hjälp av infrarödstrålning."

Francisco Sánchez Stiftare och tidigare chef för Astrofysikinstitutet på Kanarieöarna (IAC)


Planetarium Observera himmelen på Kanarieöana
och upptäck alla
stjärnkonstellationerna
Enter

Bilder av
astronomfotografen
Daniel López