Vi använder egna eller tredje personers cookies för att förbättra vår service, genom att analysera dina vanor när du surfar på nätet. Om du fortsätter att surfa utan att ändra konfigurationen, anser vi att du accepterar bruket av cookies på vår webb. Du kan informera dig bättre, eller ta reda på hur du ska göra för att ändra konfigurationen, på vår sida "Juridisk information".

ACCEPTERA
Kanarieöarna - Livslatitud

22ºC i medeltal årligen och en
variation på cirka 6ºC per år

Kanarieöarnas temperaturer utmärker sig för att vara behagliga och jämna, alltid, som på våren. Medeltalet per månad är 18ºC i januari och 24ºC i augusti, och medeltalet per år är 22ºC. Dessutom är temperaturskillnaden mellan nattens lägsta och dagens högsta temperatur bara 7ºC, vilket är en mycket liten skillnad.

Sådana temperaturer och så hög nivå av klimatkomfort är ett privilegium och det räcker med att jämföra med resten av Europa för att förstå det.

vintern, ligger öarnas medeltal på 18ºC, medan de viktigaste städerna i Sydeuropa har 8ºC och de centraleuropeiska länderna och norra Europa bara har 0ºC.

sommaren, är medeltemperaturen på den kanariska kusten 23ºC, sex grader Celsius högre än i de viktigaste europeiska städerna. När det är som varmast, ligger temperaturen på 27ºC, mot 37ºC på några av de mest kända turistdestinationerna i Medelhavet. Däremot sjunker inte medeltemperaturen på Öarna under 20ºC vilket kan jämföras med 13ºC i de större europeiska städerna.

Vill du se fler uppgifter om temperaturerna? Klicka här
Expertens
uttalande
"Om jag skulle definiera hur somrarna och vintrarna är på den kanariska arkipelagen, skulle jag säga att många zoner på det spanska fastlandet skulle vilja ha somrar som är som den kanariska vintern."

Minerva Piquero Programledare och "väderflicka"